Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Fortællecafeen Lytteposten

16. august 2020 kl. 14:00 - 16:00

Pressemeddelelse:

(Klik på billedet for fuld størrelse)
Fortællecafeen Lytteposten på Frøstrup Gl Kro søndag 16. august kl. 14-16.

Vi skulle have haft denne begivenhed 15. marts, men vi måtte som bekendt aflyse, men nu er vi klar igen:

Vi slutter sæsonen af med habile og spændende fortællere fra Skive, Viborg og Klim.
Temaet er Jeppe Aakjær, Ibsen og andre fortællinger.
Vi får besøg af Ruth Dein fra Viborg, Else Christensen fra Skive og Ejvind Winther fra Klim.

Ruth Dein betegner sig selv som “Fortællekonen fra heden”. Hun vil fortælle en mundtlig bearbejdning af en novelle af Aakjær, som handler om et tvangsægteskab, der får tragiske følger.
Hun bor i Skive og er medlem af ” Vestjyske fortællespor” og “Viborg Fortællekreds”.
Ruth har fortalt på fortællefestival på Nørre Vosborg, til sogneaftener, i arrangementer i Ældresagen, under LOF, Højskoler mm.
Ruth Dein er en forunderlig og fremragende fortæller, som har bibeholdt sin dialekt, når hun fortæller, hvilket giver hendes fortællinger en autentisitet, som er helt unik.

Else Christensen fortæller en historie en bearbejdet historie af Henrik Ibsens ”Terje Vigen”, og legenden om ”Den magiske æblekerne”.
Else bor i Skive og er med i fortællegruppen Vestjyllands Fortællere.
Gennem de seneste 14 år har hun fortalt for både børn og voksne på Fortællefestivalen på Nr. Vosborg i Vemb samt på skoler, i foreninger, sognehuse og mange andre steder, hvor der efterspørges en god historie. Hun fortæller folkeeventyr, sagn, myter, legender, noveller og egne erindringer.
Else Christensen er en fortæller, der kan tryllebinde sine fortællere. Hun behersker fortællingens forskellige udtryksformer, og levendegør sine ord, så vi alle kan danne billeder for vores indre blik.

Ejvind Winther blev i maj 2019 udnævnt til Månedens Fortæller i FIDA, (Fortællere i Danmark).
Han har en god og rolig fortællestemme, som straks trækker hans publikum tæt på. Han fortæller såvel bearbejde litterære fortællinger og om selvoplevede historier fra sit eget liv.
Ejvind fortæller med inspiration fra Jeppe Aakjærs ” Stur fremmed te Abrahams ” ”Historien om Abraham” og en ”historie om en grønternet madkasse”.
Ejvind er også medlem af Vestjyllands fortællere, og er fast fortæller i Fortællecafeen Lytteposten, hvor han er næstformand. Man kan gense Ejvind Winther på dette års Fortællefestival i Nørre Vosborg.
Fortællecafeen Lytteposten vil bekendtgøre programmet for sæsonen 202-2021 søndag 16. august, og Connie Nordholt er vært og hun spiller blokfløjte sammen med Erik Nordholt, der spiller violin imellem fortællingerne.Der vil desværre ikke være plads til at synge.
Der er gratis entre og kaffe/te og kage kan købes.
Fortællecafeen Lytteposten er støttet af Thisted Kommune.

Detaljer

Dato:
16. august 2020
Tidspunkt:
14:00 - 16:00
Begivenhed Kategori:

Arrangør

Lytteposten