Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Fortællecafeen Lytteposten

8. august 2021 kl. 14:00 16:00

Pressemeddelelse Fortællecafeen Lytteposten, Nordiske folkeeventyr og egne historier.


(Klik på billedet for fuld størrelse)

Søndag 8.august kl.14-16, Frøstrup Gl Kro, Storkevej 1, 7741 Frøstrup

Fortællecafeen Lytteposten får søndag eftermiddag 8.august besøg af to vestjyder:

Peter Barner og Anne Mette Nielsen

Den ene er tilflytter, den anden rodfæstet i det vestjyske.

Fælles for de to er deres evne til at fortælle, så deres publikum spidser ører og fanges ind. Begge har tilknytning til fortællemiljøet omkring Fortællefestivalen på Nørre Vosborg, hvor de begge har optrådt med fortællinger, og som Anne Mette Nielsen i sin egenskab af bestyrelsesmedlem i Vestjyske Fortællespor har været med til at organisere. De er begge medlemmer af Vestjyllands Fortællere og Fortællere i Danmark (FIDA). I sidstnævnte organisation er Peter Barner sekretær.

Det er altså et par garvede og særdeles spændende fortællere, som vi kommer til at høre.

Peter Barner vil fortælle en islandsk fortælling, en tænksom fortælling fra sine unge dage og en helt aktuel historie fra Corona-tiden.

Han bor i Muldbjerg, Hover sogn i Vestjylland, og har boet mange steder i sit liv.

Fortælling er hans anden karriere, da han først som pensionist begyndte at fortælle historier, og han har et bredt repertoire spændende fra folkeeventyr til fortællinger inspireret af litteratur og sit eget liv.  Men særligt holder han af tænksomme fortællinger med filosofisk tvist.

Anne Mette Nielsen er født i et brunkulsleje, vokset op med sand og tørre fortællinger. Anne fortalte skrøner, før hun vidste, at det var løgn, og hendes repertoire er i dag en god blanding af folkeeventyr, jyske historier og egne fortællinger.                                                                          

I Fortællecafeen Lytteposten vil hun fortælle fortællinger på barndommens dialekt, og den dialekt er sandt. Om historierne så også er det, vides ikke – endnu.

Anne siger: ”Jeg finder og former hverdagsfortællinger. Jeg finder dem i mødet med mennesker og minder. Det er fortællinger om livet fra før og fra nu med dets almindeligheder og forskelligheder. Det er simple fortællinger, der med ord forsøger at male genkendelige billeder af individer og tid i en gennemsnitlig vestjysk landsby. Det er fortællinger Med kærlig hilsen fra Fjelstervang og omkringliggende grusgrave.”

Vi får nok også et folkeeventyr af Evald Tang Kristensen, vil rygtet vide.

Ind imellem fortællingerne vil Erik og Connie Nordholt spille violin og fløjte.

Vi afholder Fortællecafeen Lytteposten på 1. sal i Frøstrup Gl Kro og overholder alle Corona retningslinjer, så der er plads til 25 tilskuere i lokalet, så kom i god tid.

Der er gratis adgang, og der er mulighed for at købe kaffe/te og kage i pausen.

Connie Anette Nordholt er vært.

Fortællecafeen Lytteposten er støttet af Thisted Kommune.

Lytteposten

Frøstrup Gamle Kro

Storkevej 1
Frøstrup, 7741 Danmark
+ Google Maps